Klassisk citronmåne

Regnbueis

Regnbueis

Grundmasse

½ l fløde 

½ l mælk 

2 husblas 

8 æggeblommer

1 spsk vaniljesukker 

150g sukker 

 

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min

Lun fløde og mælk op i en gryde (den må ikke koge)

Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst 

Hæld fløden/mælk ned i æggesnapsen mens du rør rundt 

Hæld ismassen ned i gryden og varm den op til 82 grader mens du rør rundt (Det er meget vigtigt at massen ikke bliver varmer for så få du æggeklumper i)

Smelt husblassen i ismassen 

Del ismassen i tre.

 

Vaniljeis 

1/3 del af ismassen 

100g hvid chokolade 

 

Hæld den varme is masse over chokoladen 

Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper 

Kom ismassen på køl 

Chokolade is

1/3 del af ismassen 

100g mørk chokolade 

 

Hæld den varme is masse over chokoladen 

Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper 

Kom ismassen på køl

 

Jordbær is 

1/3 del af is massen 

100g blendt jordbær  

100g hvid chokolade 

½ husblas 

 

Hæld den varme is masse over chokoladen 

Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper 

Varm jordbærerne op og smelt husblassen i 

Bland jordbær massen og is massen sammen 

Kom isen på køl 

 

Samling 

Kom en rugbrødsform i fryseren 

Kør chokoladen isen og kom den i en rugbrødsformen i et lag på ca 1 til 1,5 cm 

Kom isen på køl i minmun 4 timer 

 

Kør vaniljeisen på ismaskine og fordel isen oven på chokoladen isen. 

Kom isen tilbage i fryseren i minmun 4 timer 

 

Gentag processen igen med jordbær isen og kom så isen i fryseren i minmun 4 timer for den skæres ud og server 

 

Jeg serveret isen med brændt marengs og bagt marengs

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk citronmåne