Regnbueis

Regnbueis
Grundmasse
½ l fløde
½ l mælk
2 husblas
8 æggeblommer
1 spsk vaniljesukker
150g sukker
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min
Lun fløde og mælk op i en gryde (den må ikke koge)
Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst
Hæld fløden/mælk ned i æggesnapsen mens du rør rundt
Hæld ismassen ned i gryden og varm den op til 82 grader mens du rør rundt (Det er meget vigtigt at massen ikke bliver varmer for så få du æggeklumper i)
Smelt husblassen i ismassen
Del ismassen i tre.
Vaniljeis
1/3 del af ismassen
100g hvid chokolade
Hæld den varme is masse over chokoladen
Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper
Kom ismassen på køl
Chokolade is
1/3 del af ismassen
100g mørk chokolade
Hæld den varme is masse over chokoladen
Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper
Kom ismassen på køl
Jordbær is
1/3 del af is massen
100g blendt jordbær
100g hvid chokolade
½ husblas
Hæld den varme is masse over chokoladen
Rør godt rundt i massen så der ikke er klumper
Varm jordbærerne op og smelt husblassen i
Bland jordbær massen og is massen sammen
Kom isen på køl
Samling
Kom en rugbrødsform i fryseren
Kør chokoladen isen og kom den i en rugbrødsformen i et lag på ca 1 til 1,5 cm
Kom isen på køl i minmun 4 timer
Kør vaniljeisen på ismaskine og fordel isen oven på chokoladen isen.
Kom isen tilbage i fryseren i minmun 4 timer
Gentag processen igen med jordbær isen og kom så isen i fryseren i minmun 4 timer for den skæres ud og server
Jeg serveret isen med brændt marengs og bagt marengs
Ingen kommentarer endnu