Black magic med jordbær og mælkechokolade

Gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

Kagecreme

1 æggeblomme

15 g maizena

50 g sukker

2,5 dl mælk

2 tsk vaniljesukker

 

Rør maizenaen ud i lidt af mælken

Rør æggeblommen og sukkeret sammen

Kom det hele i en gryde og lav et opkog under omrøring

Kom cremen i køleskabet

 

Remonce

80 g marcipan

80 g sukker

80 g blødt smør

 

Kom det hele i en mini hakker og bland til en ensartet masse

 

Dejen

25 g gær

1 æg

3 dl mælk

2 tsk. salt

550 g mel

120 g blødt smør

2 spsk. sukker

1 spsk. vaniljesukker

1 tsk. kardemommen

 

Vej alle tingene af

Rør gæren ud i mælken og tilsæt de andre ingredienser

Ælt dejen på en røremaskine til dejen er blank og smidig. Du kan tjekke smidigheden i dejen ved at tjekke, om du kan strække lidt af dejen uden der kommer huller i

Lad dejen hæve i 30 min.

Rul dejen ud til en tykkelsen er ca. 1 cm

Skær 16 firkanter ud

Kom cremen og remoncen på alle firkanterne

Fold siderne ind over cremen og luk dem godt (ellers ryger fyldet ud)

Kom bollerne på bageplader og lad dem hæve et lunt sted i ca 1 time

Bag bollerne ved 180 grader varmluft i ca. 12 min

 

 

Pynt bollerne med glasur og evt krymmel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Black magic med jordbær og mælkechokolade