Gammeldags fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsboller
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce
Kagecreme
1 æggeblomme
15 g maizena
50 g sukker
2,5 dl mælk
2 tsk vaniljesukker
Rør maizenaen ud i lidt af mælken
Rør æggeblommen og sukkeret sammen
Kom det hele i en gryde og lav et opkog under omrøring
Kom cremen i køleskabet
Remonce
80 g marcipan
80 g sukker
80 g blødt smør
Kom det hele i en mini hakker og bland til en ensartet masse
Dejen
25 g gær
1 æg
3 dl mælk
2 tsk. salt
550 g mel
120 g blødt smør
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemommen
Vej alle tingene af
Rør gæren ud i mælken og tilsæt de andre ingredienser
Ælt dejen på en røremaskine til dejen er blank og smidig. Du kan tjekke smidigheden i dejen ved at tjekke, om du kan strække lidt af dejen uden der kommer huller i
Lad dejen hæve i 30 min.
Rul dejen ud til en tykkelsen er ca. 1 cm
Skær 16 firkanter ud
Kom cremen og remoncen på alle firkanterne
Fold siderne ind over cremen og luk dem godt (ellers ryger fyldet ud)
Kom bollerne på bageplader og lad dem hæve et lunt sted i ca 1 time
Bag bollerne ved 180 grader varmluft i ca. 12 min
Pynt bollerne med glasur og evt krymmel
Ingen kommentarer endnu