Bountykage
Bountykage
Hvem elsker ikke bounty? 😛 Det gør min moster og jeg ihvertfald. Så denne kage er min kageglade mosters all time favorite og den som hun altid spørger efter.
Kagen består af en sprød kokosbund, cremet mælkechokolade og en luftig kokosmousse.
Kokosbund
50 g kokos
75 g hvid chokolade
Rist kokossen i ovnen i ca. 5 min ved 175 grader.
Smelt chokoladen og vend kokossen i.
Kom massen i en kagering (15 cm) med kageplast og bagepapir i bunden eller brug en springform.
Mælkechokoladecreme
225 g mælkechokolade
120 g fløde
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Kog fløden op.
Hæld langsomt den opvarmede fløde ned i chokoladen under omrøring til det bliver til en homogen masse.
Kom chokoladecremen oven på kokosbunden og kom den på frost.
Kokosmousse
3 blade husblas
2 dl kokosmælk
30 g sukker
2 spsk. maliburom
1 nip salt
3 dl piskefløde
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kokosmælk, sukker, rom og salt opvarmes i en lille gryde til sukkeret er opløst og kom herefter husblassen i.
Nedkøl massen til stuetemperatur.
Pisk fløden til skum.
Vend den piskede fløde i kokosmælkeblandingen.
Kom moussen i en silikone form (18 cm).
Kom den frosne bund ned i moussen så den bliver plan.
Kom kagen i fryseren.
Pynt
Kagen pyntes med velvet spray og med et chokoladelåg
Hvid velvet spray (kan fx. købes her )
200g mælkechokolade
Chokoladelåg
Chokoladen skal tempereres. Du kan tempererer chokolade på flere måder. Jeg gør det i mikroovnen.
Smelt chokoladen langsomt i mikroovnen ved mellem varme, rør hver 10 sekund. Den må ikke blive varmere end 40 grader.
Kom bagepapir på bunden af en springform.
Fordel den varme chokoladen på en flad tallerken.
Dyp springformsbunden i chokoladen tag den op.
Lad den dryppe af.
Stik chokoladen ud med en varm rund udstikker der er ca. 16 cm, så chokoladelåget ikke går helt ud til kanten af kagen.
Velvet spray
Tag kagen ud af fryseren og befri den fra formen.
Stil kagen oven på en lille skål, så kagen ikke står direkte på bordet.
Spray kagen med velvet spray. Husk at velvet spray skal være mellem 25 og 35 grader.
Kom chokoladelåget på ovenpå kagen.
Kagen skal tø op i minimum 4 timer før den spises.
Tip
Hvis du ikke har mod på at lave chokoladelåget, så gem lidt af mælkechokoladecremen og støb lidt af moussen i quenelle eller halvkugle forme og kom dem i fryseren. Kom dem på kagen mens de og kagen er frosne. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en tyl og pynt kagen med dutter af den og lidt kokosflager, eller hvad du lige har ved hånden. Så bliver den mindst ligeså smuk 😊
Hvis du har nogen kommentarer eller spørgsmål så skriv 😊
Lækkert 😋