Chokolade scones

Scones er en krydsning mellem en bolle og den kage. I England spiser man dem med clotted cream, men jeg synes de er bedst med smør eller bare som de er.
Når man laver scones er det vigtigt at man ikke ælter smørret helt ind i dejen, da man så ikke får den rigtige konsistens efter de er bagte
ca. 11 stk.
400 g hvedemel
130 g frosset smør i tern
75 g sukker
5 g salt
1 spsk. vaniljesukker
15 g bagepulver
125 g kærnemælk
125 g fløde
120 g mørk chokolade
Kom mel og den frosne smør i en skål og ælt kort dejen på en rørmaskine
Kom så resten af de tørre ingredienser i og ælt kort dejen igen.
Hæld fløden og kærnemælken i og ælt dejen til den er en sammenhængende masse.
Tilsæt chokoladen og ælt det ind i dejen.
Rul dejen ud i ca 1,5 cm tykkelse og skær dem ud i firkanter på 5*5cm
Bag dem på 180 grader i ca. 25 min.
De er bedst hvis de spises når de er helt friskbagte. Man kan sagtens lave dejen dagen før og opbevare den på køl og så rulle dem ud og bage dem, når de skal spises.
Ingen kommentarer endnu