Cheesecake med kokos og mælkechokolade

Billedet af den her cheesecake med kokos og mælkechokolade taler for sig selv. Det er en super lækker cheesecake bestående af en kiksebund med hvid chokolade og ristet kokos, herpå cheesecake med mælkechokolade og ristet kokos og til sidst et lækkert kokoslåg med hvid chokolade. Hvis du kan lide kokos er det her kagen for dig!
Bund:
60 g kokosmel
100 g grove kiks fx. digestive
60 g smør
80 g hvid chokolade
Rist kokossen i oven ved 170 grader i 6 min.
Knus kiksene og bland det sammen med kokossen.
Smelt smørret og chokolade i en skål microoven eller over vandbad
Rør smørret/chokoladen i kikse massen
Kom bagepapir og kageplast i en springform på 18 cm
Kom kiksene i springformen og kom det også op af kanten. Pres det let sammen evt. med bagsiden af en ske.
Kom bunden på køl
Cheesecake:
1 husblas
110 g mælkechokolade
100 g flødeost natural
50g creme fraise 9%
30 g flormelis
50 g kokosmælk
2 spsk. maliburom
2 dl piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk flødeosten, creme fraiche og flormelis luftigt.
Lav et opkog af ½ dl af fløden og smelt husblassen heri.
Vend den opvarmede fløde sammen med den smeltede chokolade.
Vend chokoladen sammen med ostenmassen.
Pisk resten af fløden til en let skum og vend det i chokolademassen.
Kom cheesecake massen ovenpå bunden og kom kagen på køl.
Kokos låg
30 g kokosmel
150 g hvid chokolade
75 g kokosmælk
20 g glukose
Rist kokossen i oven ved 160 grader i ca. 6 min.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Lav et opkog af fløde og glukose.
Rør den opvarmede fløde ned i chokoladen og vend herefter kokossen i.
Hæld cremen oven på kagen.
KØL?
Pynt:
Chokolademousse
Hvid chokoladebrud
Ristet kokos
Blomster
Chokolade mousse:
½ husblas
75 g mælkechokolade
175 g piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
Lav et opkog af fløden og kom derefter husblassen i.
Rør langsomt fløden ned i chokoladen under let omrøring.
Blend chokolade/fløde massen med en stavblender og kom massen i en pose eller i en lufttæt skål.
Stil chokolademoussen på køl i minimum 4 timer.
Pisk moussen op til den bliver lækker og luftig.
Pynt kagen som du har lyst
Ingen kommentarer endnu