Upside down banankage med vanilje is

Her er opskriften på en lidt anderledes banankage, der bare er helt fantastisk. Kagen består af en bund med bananer og karamel ovenpå. Hvis du har nogle modne bananer i overskud, så brug dem på denne kage og glæd familien og gæster med en banankage, der smager helt vidunderligt . Du kan sagtens spise kagen uden is, men is gør bare alting lidt bedre 😉 Du kan selvfølgelig også bruge en købe is.
Banan/karamel topping
150 g brun farin
50 g fløde
En knivspids salt
3 bananer
Lav et opkog af brun farin, fløde og salt og kog det indtil sukkeret er opløst.
Smør en springform og kom bagepapir i bunden.
Hæld karamellen i springformen.
Skær bananerne over på langs og læg bananerne ovenpå karamellem med den flade siden nedad.
Dej
2 æg
150 g sukker
40 g smør
1 dl yoghurt
120 g hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Smelt smørret i en lille gryde.
Rør yoghurt ned i æggemassen og kom så det smeltede smør ned i.
Bland mel og bagepulver sammen.
Sigt mel ned i dejen og vend forsigtigt.
Hæld dejen over i springformen oven på bananerne.
Bag kagen ved 180 i ca. 20 min
Vaniljeis
2 husblas
½ l fløde
½ l mælk
8 æggeblommer
1 spsk. vaniljesukker
150 g sukker
Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min.
Lun fløde og mælk op i en gryde (den må ikke koge).
Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker til farven bliver lys.
Hæld fløden/mælk ned i æggesnapsen mens du rør rundt.
Hæld ismassen ned i gryden og varm den op til 82 grader mens du rør rundt (Det er meget vigtigt at massen ikke bliver varmere for så få du æggeklumper i).
Smelt husblassen i ismassen.
Køl ismassen ned og kør den på en ismaskine.
Server kagen lun med vaniljeis. Du kan evt lave kagen dagen inden og så bare lune den lige inden den skal spises.
Ingen kommentarer endnu